Skip to the main content

BC70 1 gepromoveerd naar de Meesterklasse

Na een spannend weekend is het 1e team van BC70 gepromoveerd naar de Meesterklasse 4tallen, een geweldige prestatie! Gefeliciteerd Jan, Paul, Tim & Adriaan en als invaller Bert!

Later komt er nog een kort verslag van 1 van de spelers over het laatste weekend, het was spannend tot het laatste spel met aan het einde een marge van 0,26 vp op de 4e plek!

Het verslag van de dag door Adriaan:

Op zaterdag begonnen we tegen Vallon Bridge, en speelden Tim en ik tegen oud-NBB-voorzitter Peter Zwart met Jean-Paul Vis. Één van de meest spectaculaire spellen van de hele competitie ontvouwde zich:

Met 3 losers en 22 punten leek me mijn noordhand echt te goed om op 1-niveau te openen, dus ik opende 2 (sterk). Als het bieden ongestoord was gegaan had ik mooi mijn hand kunnen omschrijven, maar zoals je al kunt raden ging het niet zo.
2-(3)-3-(4)//?
Ik zag weinig andere opties dan azen vragen nu;
2-(3)-3-(4)//
4SA-(5)-5SA-(pas)//
5SA moest wel 2 azen beloven. Moeilijk om nu nog veel uit te zoeken, dus ik maakte het nu maar af op 7. Na twee passen besloot west te redden met 7. Nu had ik nog kunnen (moeten) forcing passen met noord op zoek naar de zesde harten voor 7SA, al had maat waarschijnlijk zelf al wel kunnen bedenken dat die goud zou zijn. Nu gingen zij in 7 voor 1400 (A start en troefswitch), een goede redding tegen onze 7 en we deden het goed door geen 7SA te bieden, daar zijn maar 12 slagen in.
Jan en Paul speelden tegen Rick Emmers en Ruud von Seida en daar ging het bieden als volgt:
2-(pas)-2-(pas)
2SA-(pas)-3-(3)
4-(allen pas)
Noord nam de dubieuze beslissing om dit als sanshand te verkopen en Pauls uitgestelde 3-bod bracht hen blijkbaar voldoende in de war om het slem niet meer uit te zoeken en dat waren een nuttige 12 imps.

In de laatste wedstrijd op zondag speelden we tegen Nijmegen 1, een team dat zelf niet meer kon promoveren of degraderen maar wel zeer fatsoenlijke tegenstanders die vorig jaar nog Meesterklasse speelden. Jan en Paul hebben dit soort spannende dagen al vaak meegemaakt, maar ik was zelf behoorlijk gespannen; we moesten nog één plek stijgen, dus het leek erop alsof we ofwel dik moesten winnen, ofwel een normale winst moesten pakken en moesten hopen dat één van de teams in de huidige top 3 zou verliezen. Tim en ik speelden tegen Roefi Vilier en Kevin Vreeswijk, die ons op één van de eerste spellen al lelijk te pakken hadden met een psych (een 1-volgbod op een driekaartje waardoor wij in de verkeerde manche kwamen). Tsja, als je zelf niks meer te verliezen hebt kun je gek gaan doen; voor ons is dat minder leuk. Een paar spellen later kwam dit spel:

Het bieden ging pas-(1)-1SA-(pas)-2*//(3)-pas-(pas)-3SA//(pas)…
Normaal kies ik (noord) in dit soort gevallen met een 4333 graag voor 3SA, maar hier heb ik een enkelvoudige ruitenstop en lijkt west de rest van de ruitenplaatjes te hebben; als hij een entree heeft (en hij heeft geopend) kan 3SA zo down zijn met 4gemaakt, dus ik besloot toch maar naar 4 te corrigeren. Dat mocht ik spelen; er kwam 7 start voor het aas en na enig denken kwam 9 na. Ik voelde al aan dat het in deze wedstrijd zo om de kleine impjes zou kunnen gaan. In de paren zou het normaal zijn om hier de schoppensnit te nemen, want de heer zit vaak bij openaar en de klavers zitten niet vaak 6-1. Moest ik dat hier ook doen? Ik wilde geen imp weggeven maar ook niet ineens toch down zijn met schoppenheer fout en de klavers 6-1. Uiteindelijk heb ik toch schoppenaas maar geslagen en schoppen na, en zoals je ziet was dat goed. Het spel leverde 10 imps op toen NZ aan de andere tafel Raptor speelden en het bieden dus ging 1-(dbl)-pas-(2)-allen pas, noord had er blijkbaar met zijn lelijke 16-punter geen fidusie in om naar de manche te gaan en ik had me niet druk hoeven maken over de overslag.
Maar wel over de imps in deze wedstrijd in het algemeen, want deze eindigde in 42-40 in imps en dat vertaalde zich in 10,61 wedstrijdpunt. Na veel en lang gespannen refreshen van de uitslagenpagina bleek dat we 3e stonden met een voorsprong van 0,26 wedstrijdpunt. Als we in de laatste wedstrijd één imp minder hadden gehaald, dan hadden we 10,31 wedstrijdpunt gehad en zouden we de promotie zijn misgelopen met een achterstand van 0,04(!!) wedstrijdpunt. Dit om een idee te geven hoe spannend het was en waarom we nog niet eens durfden te juichen toen we de uitslag zagen uit vrees dat er nog wat zou veranderen… maar dat gebeurde niet!

Andere artikelen
Vincent en Willem kampioen TD-paren.

Vincent en Willem kampioen TD-paren.

Vincent Broersen en Willem Vink hebben als enig BC70-paar deel genomen aan de tweede divisie paren....

14/04/2024 - Mirena Wengelaar

BC70 Enquete

Je dient lid van deze club te zijn om dit bericht te bekijken.
Al lid? Inloggen

13/12/2023 - Vincent Broersen

BC70 1 – Update eerste divisie

Na een goed weekend staat het 1e team van BC70 op de 2e plaats in de eerste divisie, hieronder een...

11/12/2023 - Vincent Broersen